2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Koskoca bir yıl bitiyor. Bakalım bu yıl neler dinleyip neler okumuşuz. İşte 2022 yılının enleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koskoca bir yılı daha arkamızda bırakıyoruz. 2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları ile bu yılı bitirmek istedik. İşte 2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve 2022 Yılının En Çok Dinlenen Şarkıları

2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları

Ülkemizde maalesef kitap okuma oranı düşük olsa da her yıl okuma oranı artış gösteriyor. 2022 en çok okunan kitaplar incelendiğinde okurların daha çok edebiyat kitaplarına yöneldiğini görüyoruz. Dünya ve Türk edebiyatı klasikleri en çok okunanlar arasında zirvede.  Klasik eserler haricinde bilim kurgu, fantastik, kişisel gelişim, felsefe türünde kaleme alınan eserler de oldukça popüler. Yeni nesil gençlik kitapları da elbette 2022 yılında en çok okunan kitaplar

M. Barış Muslu – Anne Beni İyileştir

2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Bu kitabı yazmasam olmazdı!
İtiraf edeyim beş sene önce bana böyle bir kitap yazacaksın deseler pek de inanmazdım. 

Neden mi? Çünkü gayet batı tarzı bir eğitim almış, dünyada materyalizmin merkezi kabul edilebilecek Amerika’da liseyi ve üniversiteyi bitirmiş, iflah olmaz bir pozitivist olarak bu kitapta size benim de evrenle ilgili algımı, hayata bakış perspektifimi tamamen değiştiren yepyeni bir bilgiden söz ediyorum.


Doğrusu ben NeuroFormat sisteminin çocuklar ve çok küçük yaşlarda çıkan sorunlar üzerinde katkısının sınırlı olacağını düşünmüştüm. Çünkü sistem, birçok rahatsızlıkta bu rahatsızlıkların sebebi olan kaynak travmaların bulunup temizlenmesine dayanmakta. Tabii ki bahsettiğim şekilde çocuklar ve erken yaştaki sorunlar için bu zordu.


Ama öyle şeyler oldu ki gördüklerim benim bile beklentimin onlarca hatta yüzlerce kat üzerine çıktı. Alerjilerden cilt sorunlarına, özgüven eksikliğinden hiperaktiviteye ve öğrenme güçlüğüne hatta otizme kadar, yüzlerce çocukta muazzam sonuçlara şahit olduk.
Sevgili anneler, size mesajım şu: Çocuğunuz hastaysa tek çare sizde olabilir. Hayır, bahsettiğim bir sevgi klişesi değil. Elbette sevgi çok önemli ama ben küçük iyileşmelerden değil gerçek ve kalıcı bir çözümden bahsediyorum.
Detayları öğrenmeye, çocuğunuzu iyileştirmeye, hayata bakış açınızı değiştirecek yepyeni bir dünyaya adım atmaya hazır mısınız?

R. İdeli – Eflâl

R. Ideli – Eflal
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Wattpad’de on milyondan fazla okunan ve popüler kültürde büyük bir kitleye sahip olan R. İdeli, Eflâl kitabı ile kimsesiz genç bir kadının, sırların ardına saklanan hayatını aydınlığa kavuşturuyor.
Ana karakterin yeni bir aile edinmesini, duygusal gelişimini, bu süreçte öğrendiği dersleri ve zor bir aşk için aştığı engelleri keyifli bir dille aktaran yazar, okuyucuyu ağlatırken güldürüyor.
 
Geçmiş, bazen mutlu bir an bazen acı bir tebessüm.
Bazı zamanlarda ise adı konulamayan duygunun adı…
 
Eflâl…
Ölüme ve insanlara karşı gardını almış genç bir kadın…  Korkuyla attığı her adımın, hayatından çaldığını fark edemeyecek kadar kimsesiz üstelik.
Lâl…
Ölesiye nefret ettiği insanlardan kaçıp sığındığı limanda, belki hayatının aşkını bulacak belki de en büyük hayal kırıklığını yaşayacak.
 
Eflâl, onaylanmayan bir evliliğin meyvesidir ve henüz dünyaya gelmeden, hikâyesine ölümün gölgesi düşmüştür. İşi, dostları, abisi… Hepsi onu “öldürülmek” düşüncesinden bir nebze de olsa uzaklaştırmaktadır.

Tabii, bir de Karan Akdoğan… Aslında kimsesiz olduğunu anlayan Eflâl’in, kimsesi olan genç adam… Aralarındaki bazen minnet, bazen şefkat, bazen ise karşı konulmaz bir sevgidir. Ancak Eflâl’in baş etmesi gereken ölüm gerçeği, onu Karan’ın yanında da rahat bırakmaz.
 
Eflâl, gerçeklerle yüzleşmeye karar verir. Kime ve neye inanacağını bilmeden kendini hiç de tahmin edemeyeceği gerçeklerin içinde bulur.

İlber Ortaylı – Zaman Kaybolmaz

ilber ortaylı zaman kaybolmaz
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

“Zamanın kaybolmuşu yoktur. Yaşanan her şey, müspet, menfi, bizi inşa eder. Yalnız bizi değil, bizden sonraki kuşakları da…
Yaşadıklarımızı anında belki en iyi şekilde inşa edemeyiz. Ama, onları değerlendirdiğimiz vakit; gelecek daha emin olur.


Hayat “gemi”mi bilmiyorum; “gemicilik” olduğu gerçektir. Yaşandıkça ve akılda tutuldukça daha iyi seyrüsefer ederiz.
Herkes kendi talihinin mimarıdır.
Yaşadıkları, an be an insanı oluşturur ve arkasında bıraktıkları, farkına varmadan önüne geçer.
Kader, gaipten yazılmaz. İnsan, kaderini kendi yazar.”
İlber Ortaylı
 
Yaşam tecrübesini paylaşmayı seven, zamanı koklayan ve her yaşında kendisine ayrı ödevler çıkaran, İstanbul âşığı nadide bir entelektüel İlber Ortaylı. O, Türk tarihçiliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olarak sadece tarihseverler için değil, ömrünü güzel biçimde yaşamak isteyenlere de bir rehber oldu daima.


İlber Ortaylı’nın yaşamöyküsünü okurlara sunan Zaman Kaybolmaz, nehir söyleşi lezzetini her yaştan okura tattırırken bir tarihçinin çocukluğunu, eğitim hayatını, yetiştiği iklimi, çevresindeki mizaçları, tutkuya dönüşmüş meşgalelerini, değişen şehirlere ve ülkelere dair gözlemlerini, kısacası hayatın bütününe olan yaklaşımını da ortaya seriyor. Bu anlamda bir tecrübeler kitabı olarak da okunabilir.


Zaman Kaybolmaz’ın sayfalarını çeviren tüm okurlar; İlber Ortaylı’nın engin anılar yumağını çözerken kendi hayatlarına eşsiz pratikler kazandıracak, yaşama daha farklı bir pencereden bakma imkânı bulacak, böylece daha anlamlı bir hayatın peşinden gidecekler hiç şüphesiz…

İhsan Oktay Anar – Tiamat

Ihsan Oktay Anar – Tiamat
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

İhsan Oktay Anar’ın derin denizlerde kurduğu âlemde, o belirsiz, kımıltısız siluetin hem içinde hem dışında, olağanüstü bir hikâyede, hikâyeyiz.

İclal Aydın – Üç Kız Kardeş

Iclal Aydin Uc Kiz Kardes
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Bir zamanlar, bir ülkenin en güzel denizine bakan bir evde üç kız kardeş yaşardı. İsimleri Türkân, Dönüş ve Derya idi. Babaları Sadık Bey ve anneleri Nesrin Hanım’la birlikte geceleri kucak kucağa oturur, gelecekte onları bekleyen şahane yılların hayallerini kurarlardı.


Türkân, Dönüş ve Derya’nın, Ayvalık’ın çam kokulu sokaklarında geçen masal gibi çocukluğu, onları yetişkin dünyasının acımasızlığına hazırlamamıştı belki. Hiçbir hayatın, hiçbir seçimin göründüğü kadar kolay olmadığını, bazen en büyük, en akla gelmeyecek sırların en güvendiklerimizin kalbinde saklandığını, en korkulacak hastalıkların gün gelip geçmişi derleyip toplayabileceğini anlamak zaman istiyordu.
Ve zamanın ilaç olmadığı bir yara var mıydı dünyada?
Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi Üç Kız Kardeş. Bir mutsuzluk hikâyesi değil; neşeli günleri yâd ede ede iyiliğe dönüşün hikâyesi. İyileşmenin yolculuğu…

Matt Haig – Gece Yarısı Kütüphanesi

Gece Yarısı Kütüphanesi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında…

Kitapların her birinde Nora’nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar. Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora’nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?


İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora’nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkânına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.

Engin Geçtan – İnsan Olmak

engin-gectan-insan-olmak
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

İlk kez yayımlandığı 1983’ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: “Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir.

İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar.

Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederes sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar.”

Sinan Akyüz – Elveda Aşk

Sinan Akyuz – Elveda Ask
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

“Sen…” dedi kekeleyerek, “sen… deli misin?”
Süreyya buruk bir şekilde gülümsemiş, birden gamzeleri ortaya çıkıvermişti.
“Değilim,” dedi düşünceli bir sesle, “inan bana deli değilim! Ama şükürler olsun ki sana âşığım. İçimde fokurdayıp duran bir sen varsın. Sadece içimdeki senin bu telaşına engel olamıyorum. Karşında durmuş böyle saçmalıyorum.”
Güzide kalakalmıştı.

İlk defa hazırcevaplığı bir işe yaramıyordu. Titrek bir sesle, “Bu yaptığın,” dedi, “iş mi senin? Böyle bir zamanda birine âşık mı olunur?”
Süreyya bu sefer tatlı tatlı gülümsedi.


“Ne yapayım? Savaş çıktı diye bu hikâyem yarım mı kalsın?”
Güzide birden öyle savruldu ki… O savrulmanın etkisiyle arkasını dönüp oradan hızla uzaklaşırken, “Nerden biliyorsun?” diye söylendi. “Belki de yarım kalan hikâyeler güzeldir…

Nigel Warburton – Felsefenin Kısa Tarihi

Nigel Warburton – Felsefenin Kisa Tarihi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Felsefe gerçekliğin doğası ve nasıl yaşamalıyız sorularıyla başlar. Felsefenin Kısa Tarihi, görünüş ve gerçek, benliğin doğası, tanrının varlığı ve hem birey hem de toplumun bir üyesi olarak nasıl yaşamamız gerektiği gibi felsefenin ana temalarına odaklanıyor. 2000 yıllık Batı felsefesini Sokrates’ten hayvan hakları hareketine kadar ana hatlarıyla sunuyor.

Warburton çoğumuzun gözünü korkutan ve anlaşılmaz bulduğu felsefeyi herkesin anlayabileceği ve günlük hayatında kullanabileceği bir konu haline getiriyor.
Batı felsefesinin büyük düşünürlerini kronolojik sırayla tanıyacağınız, zevkle okunacak mükemmel bir giriş kitabı.
 
Batının düşünce tarihiyle ilgilenmek isteyenler için en uygun başlangıç noktası.  Publishers Weekly
 
Felsefe öğrenmek isteyenler için paha biçilmez bir klasik. Felsefenin sanıldığı kadar karışık ve zor olmadığını, tam tersine güzel bir zihin alıştırması olduğunu kanıtlıyor. Oxford Times
 
Batı felsefesi tarihinde bir gezinti, öğretici ve eğlenceli.
Sacramento News and Review

Maral Atmaca – Ötanazi Okulu

Maral Atmaca – Otanazi Okulu
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Ötanazi Okulu,adını bile ölümden almışkaranlık bir girdaptır.
 
Kimi ruhlar masumiyetin kokusunda çiçek açacak, kimi ruhlar ise günahın tortusunda solmaya yüz tutacaktır. Yeşil, olmaması gereken bir ailenin, hayatın ve okulun içinde yaşam mücadelesi vermektedir. İdammahkûmlarının içinde yer aldığı Ötanazi Okulu gibi karanlık bir okulda hayata tutunmak Yeşil için hiç kolay değildir. Sırlarla dolu bir kalbin taşıyıcısı olmaya zorlanan Yeşil’in kalbi birçok kişi tarafından istenmektedir.
Bu kişilerden biri de bizzat öz babasıdır.
 
Babası, Yeşil’in kalbi için okula gizemli bir suikastçı gönderdiğinde işler daha da kızışmaya başlayacak, Yeşil için bu korkutucu savaşta galip gelmek beklediğinden çok daha zor olacaktır.
 
Fakat unutulmaması gereken bir şey vardır: Önemli olan ölüme gönüllü olmak değil, ölümün bile ötesinegeçen bir cesarete sahip olmaktır.
 
Yaralasar serisi ile okurların büyük ilgisini kazananMaral Atmaca, Ötanazi Okulu ile okurları aksiyon dolubir dünyaya ve aydınlatılmayı bekleyen karanlıkdehlizlere davet ediyor.
 
“Bir kalp ne kadar değerli olabilirdi ki?Benim kalbim ölüm kokuyordu.”

Ayşe Kulin – Hayal

Ayse Kulin – Hayal
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Yazar olmanın hayalini kurduğumda kaç yaşındaydım tam hatırlayamıyorum ama okul öncesinde, evdekilerden harfleri öğrenip yazarlığa özendiğime göre, altı yaş civarında olmalıydım. Neredeyse bir yarım asır bu hayalin peşinde koştum; yazar hanesine rastlatmak için çevirip durdum, feleğin çemberini.
 
Elinizde tuttuğunuz HAYAL’in satırları, beni, yazmaya tutkun bir genç kadından bir yazara evrilten birikimin, tesadüflerin, olayların dökümünü verirken, kahramanlarımın roman kişilerine dönüşme nedenlerini de anlatıyor; sizi kitaplarımın arka bahçelerinde bir gezintiye çıkarıyorum.

Stephen Hawking – Zamanın Kısa Tarihi

Stephen Hawking – Zamanin Kisa Tarihi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Yaklaşık kırk dile çevrilen ve dünya üzerindeki her 750 kişiden birinin edindiği Zamanın Kısa Tarihi çağımızın en büyük zihinlerinden biri olan Stephen Hawking’in sorularına yanıt aradığı bir kitap:
“Evren nasıl başladı ve başlamasını olanaklı kılan şey neydi?
Zaman her daim ileri doğru mu akar?
Evrenin bir sonu ya da sınırı var mı? 
Uzayda başka boyutlar var mı?
Her şey sona erdiğinde ne olacak?” 
 
Elinizdeki bu baskı Hawking’in 2016 yılında kitabını son kez gözden geçirdiği ve bir Ek yazdığı genişletilmiş baskıdan dilimize kazandırılmıştır. Hawking’in bu ekte de belirttiği gibi, evrenin başlangıcından 300.000 yıl sonrasını araştıran ve Hawking’in varlığını ileri sürdüğü uzayzaman dokusundaki kırışıklıkları tespit eden kozmik mikrodalga ardalan ışınımı uydularının (WMAP ve Planck) verileri ve LIGO deneyinin kütleçekim dalgalarını saptaması gibi yeni gelişmeler ışığında Zamanın Kısa Tarihi güncelliğini koruyor.

Yusuf Atılgan – Aylak Adam

yusuf atilgan aylak adam
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam’ı, yayınlandığı günden bu yana edebiyatımızın en sevilen, üzerinde en çok tartışılan romanlarından biri oldu.

Roman, 60’lı yılların başında bizimle birlikte tüm dünyada da konuşulmaya başlanan kentli aylak aydın bireyi konu alıyordu. Bugün artık çağdaş klasiklerimiz arasında yer alan Aylak Adam’ın dikkat çektiği entelektüel sorunlar güncelliğini koruyor. Yeni kuşaklar için, yeni baskısıyla Can Yayınları’nda.

Seray Şahiner – Ülker Abla

Seray Sahiner – Ulker Abla
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Hem benzersiz hem de fazlasıyla tanıdık biri Ülker. Kocasından şiddet görmüş, gidecek yeri olmadığından
bu eziyeti yıllarca sineye çekmiş bir kadın.


Derken, bir gece evini terk eder. Yeni bir yaşam alanı ararken can havliyle bir hastaneye sığınır ve orada kalabilmek için kimsesiz insanlara refakatçilik etmeyi iş edinir. “Ağlayanın bir, gülenin bin derdi var,” diyen Ülker, keskin mizah duygusunu savunma sanatı olarak kullanıp hayatta kalmanın yollarını arar.


2012 yılında Hanımların Dikkatine ile Yunus Nadi Öykü Ödülünü, 2018 yılında Kul ile Orhan Kemal Roman Ödülünü kazanan Seray Şahiner, Ülker Abla ile Türkçe edebiyata yeni bir ses, çok güçlü bir kahraman armağan ediyor!

Mümin Sekman – Rağmenciler: Akacak Azim Damarda Durmaz!

Mumin Sekman Ragmenciler Akacak Azim Damarda Durmaz
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Hayatta iki türlü insan vardır: saydıcılar ve rağmenciler.
Saydıcılar; şartlar daha farklı olsaydı, elinde daha iyi imkan
olsaydı, başka biri olarak doğsaydı neler yapabileceğini anlatır. Saydıcıların söylenme sebebi, rağmencilerin başarı nedenidir.


Rağmenciler kayıtsız ve şartsız mücadele insanıdır. “Yapamazsın” diyenlere rağmen, kendi korkularına rağmen, engelleyen ailelere rağmen, duyarsız eşlere rağmen, ayrımcılığa rağmen, yöneticilere rağmen, yoksulluğa rağmen buz kıran gemisi gibi ilerler.


Bu kitap rağmenci karakter ve kafa yapısını anlatıyor. Acıyı akılla işleyenlerin, zorluklara göğüs gerenlerin, yedi kez düşse de
sırtı yere gelmeyenlerin hikâyeleri var.
Yazar kritik bir sorunun peşinde: Mücadeleci insanlar, hayatın en acımasız zorluklarıyla nasıl başa çıkıyor? Dirençli, dayanıklı, yılmayan insanların zihni nasıl çalışır?


Hayat üniversitesi, zorluklarla mücadele fakültesi, azmin zaferi
anabilim dalından dersler alacaksınız.
Hepimiz biraz rağmenciyiz. Siz nelere rağmen başardınız?
İleri doğru koşarken sizi geriye çeken eller kimindi?


Herkese ve her şeye rağmen tek bir hayalin peşindeyseniz, bu kitap sizin için. Kötü günlerde ruhunuzu yükseltip, size kim olduğunuzu hatırlatacak.
Destek göremeyenler. Kendi göbeğini kesenler.


Boyun eğmeyenler. Rağmenciler. Bu kitapta birleşin! “Yapamazsın” diyenlerden başka kaybedecek kimseniz yok.
Dünyayı ne kapitalizm kurtaracak ne de sosyalizm,
tek kurtuluş yolu var: Rağmenizm!

Michael Ende – Momo

Michael Ende – Momo
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Momo, büyük bir kentin tiyatro harabelerinde yaşayan küçük bir kızdır. Buldukları ya da kendisine hediye edilenler dışında hiçbir şeyi yoktur. Ancak olağanüstü bir yeteneği vardır: Momo, muhteşem bir dinleyicidir ve bunun için oldukça bol zamanı vardır.


Bir gün hayaletimsi topluluk “duman adamlar” ortaya çıkar. İnce hesaplı planlar kurup insanların zamanını çalarlar. Onları durduracak tek kişiyse Momo’dur.
Momo elinde bir çiçek, koltuğunun altında bir kaplumbağa ve gizemli Hora Usta’nın da yardımıyla koskoca duman adamlar ordusunun karşısında tek başına durur. Acaba Momo, zamanı çalan adamları tek başına alt edebilecek midir?


Toplumumuz ve günümüz insanının zaman algısı ve zamanı okuması üzerine bir masal olan Momo’yla Michael Ende, Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’ne layık görülmüştür. Pek çok kez sinemaya uyarlanan Momo, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada 7 milyonun üzerinde satılmıştır.

Piraye Erdoğan – Seyir

Piraye Erdogan – Seyir
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Murat Menteş – Fink

Murat Mentes – Fink
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

2002’de Kıvanç Tatlıtuğ’un kazandığı modellik yarışmasında dereceye giremeyince Hong Kong’a gidip Goku Sky adını alan ve
Asya-Pasifik ülkelerinde tam 10 yıl fırtına gibi esen top-model Göksenin Yıldırım’ın inanılmaz ama gerçek hikayesi!
 
Baştan sona seci sanatının kullanıldığı ilk modern roman!
 
“Upuzun bir rap şarkısı! Fink’i bestelemek isterdim.”
GAZAPİZM

Alfa Yayınları “Hayır” Serisi

Alfa Yayinlari Hayir Serisi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

ADALETSİZLİĞE HAYIR
MEVCUT DÜZENE HAYIR
İŞKENCEYE HAYIR
APARTHEID’A HAYIR
YILGINLIĞA HAYIR
UMUTSUZLUĞA HAYIR 
YOKSULLUĞA HAYIR
ORMANSIZLAŞTIRMAYA HAYIR 
DİKTATÖRLÜĞE HAYIR
ŞİDDETE HAYIR
NAZİZME HAYIR
KORKUYA HAYIR
DİNİ HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE HAYIR
SINIRLARA HAYIR
CEHALETE HAYIR
AŞAĞILANMAYA HAYIR
KADINLARA AYRIMCILIĞA HAYIR
ÖLÜM CEZASINA HAYIR 
HOMOFOBİYE HAYIR      
BASKIYA HAYIR   
KIZILDERİLİLERİN KATLEDİLMESİNE HAYIR
ÇOCUKLUĞUN HOR GÖRÜLMESİNE HAYIR
SAVAŞA HAYIR 
HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE HAYIR

Mark Wolynn – Seninle Başlamadı

Mark Wolynn – Seninle Baslamadi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Seninle Başlamadı geleneksel psikoterapinin, ilaçların ve diğer müdahale yöntemlerinin uzun süredir çözemediği zorlukların ortadan kaldırılmasında dönüştürücü bir yaklaşım sunmaktadır.

“Seninle Başlamadı travma terapileri alanında, farkındalık uygulamaları konusunda insanı anlamak için ileriye doğru güçlü bir adım atmanızı sağlıyor. Cesur, yaratıcı ve şevkat dolu bir çalışma.”

SHARON SALZBERG, Yazar

Lovingkindness and Real Happiness

“Kalıpları altüst eden bu kitap kalıtsal aile travmaları konusunda anlayışı geliştiren ve acı çekmeye son verebilecek güçlü araçlar sunuyor. Mark Wolynn iyileşmeye doğru yapılacak seyahatte güvenilir ve bilge bir rehberdir.”

TARA BRACH, PhD, Yazar

Radical Acceptance and True Refuge

“Mark Wolynn, bilemediğimiz ve acı çekmemize sebep olan çözülmemiş travmalarla bizi atalarımıza derinden bağlayan yolları aydınlatma konusunda muhteşem bir iş başarıyor.

Bize derinden anlayışı, diyalog görselleştirmelerini ve şefkatle yeniden bağlanmayı sağlayacak teknikler ve beceriler sunuyor.”

JAMES S. GORDON, MD, Yazar

Şerif Yenen – Anadolu Destanı

Serif Yenen – Anadolu Destani
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Şerif Yenen seyahat uzmanı, seyahat yazarı, turist rehberi, uluslararası konuşmacı ve turizm filmleri yapımcısıdır. 1989 yılından beri turizmin içindedir. Türkiye üzerine bir Türk tarafından yazılmış ilk gezi rehberi olan İngilizce Turkish Odyssey isimli kitabın da yazarıdır.

Bilgi Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesinde part-time öğretim görevlisi olarak Türkiye’nin Kültürel Mirası, Anadolu Uygarlıkları ve Turist Rehberliği dersleri vermektedir. Yaklaşık 13 yıl, İstanbul Rehberler Odası ile Türkiye Turist Rehberleri Birliğinin başkanlık görevlerini yürütmüştür. Dünya Rehberler Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Önemli kısmı yurtdışındaki akademik çevrelerde olmak üzere, Türkiye’nin tarihi, kültürü ve turizmi hakkında konferanslar veren Şerif Yenen’in yayınları üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmakta ve kaynak eser olarak kullanılmakta, makaleleri ve köşe yazıları uluslararası dergilerde ve ulusal gazetelerde yayımlanmaktadır.

30 yılı aşkın deneyime dayanan Anadolu Destanı, kültürel mirasımızı bölge bölge anlatmaktadır; metne muhteşem fotoğraf kareleri eşlik etmektedir. Şerif Yenen binlerce insana sahada anlatmanın verdiği deneyim ve güvenle mümkün en bütünlüklü, en akıcı Anadolu gezi rehberini bizlere sunmaktadır.

Zülfü Livaneli – Kaplanın Sırtında

Zülfü Livaneli'nin Kaplanın Sırtında Kitabından Alıntılar
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

“Kaplanın Sırtında Livaneli’nin edebiyat hayatında ilginç bir çıkış. Sultan II. Abdülhamid devrine
aynanın öbür tarafından bir bakış… Sürgün Padişah’ın perspektifinden sürükleyici bir anlatım…
Dikkat çekici bir üslup…” İlber Ortaylı

Bahar Eriş – Güneşin İki Yüzü

Bahar Eris Gunesin Iki Yuzu
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Bahar Eriş, modern zamanların Sylvia Plath’ı olan Zeynep’in hikâyesini içe işleyen bir duyarlılıkla kaleme alıyor. Okuru kimi zaman eğlenceli, kimi zaman hüzünlü ama ne olursa olsun umutlu bir yolculuğa çıkarıyor.

Robert T. Kiyosaki – Zengin Baba Yoksul Baba

Robert T. Kiyosaki – Zengin Baba Yoksul Baba
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Okulda öğrendiklerinin hayatınla bir ilgisi olmadığını hissettiğin olur mu?
Okulun seni aslında gerçek dünyaya hazırlamadığını hisseder misin?
Eğer bu soruların cevabı ‘evet’se bu kitap kesinlikle senin için!
Robert T. Kiyosaki daha küçük bir çocukken para söz konusu olduğunda okuldaki ve evdeki yetiştiriliş tarzının dışında bir kafa yapısına sahip olması gerektiğini öğrendi.
Akıl hocasını bularak para ve yatırım üzerine kafa yordu.
Elindeki kitap sadece Kiyosaki’nin inanılmaz yaşamını anlatmıyor.
Siz gençlere, tercihlerin önemini ve doğru tercihlerin seni nasıl zenginliğe ulaştıracağını da anlatıyor. Açık bir dille, testlerle, örneklerle kişisel başarıyı yakalaman için yol gösteriyor.
Bu kitapta şunları bulabilirsin:


. Paranın diliyle nasıl konuşulur.
. Para kazanmanın yolları.
. Başarılı olmanın ipuçları: ‘Kazanmak için değil, öğrenmek için çalış.’
. Oyunlar, paranın nasıl el değiştirdiğini ve arttığını anlamana yardım eder.

Ahmet Ümit – Bir Aşk Masalı

bir ask masali
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Bir Aşk Masalı, beş prensin sevda uğruna revan oldukları bir yol ve hal macerası. Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan savaşçı kabilelerin çadırlarına, devlerden denizkızlarına, balinalardan devasa yılanlara, cümle tabiatın ve mahlukatın geçiş yaptığı bir hayal perdesi.
 
“Yolculukların en çilelisi aşk için yapılandır. Ve zorluk ne kadar artarsa aşk o kadar kıymete biner, o kadar anlam kazanır, o kadar vazgeçilmez bir hal alır…”

Gülseren Budayıcıoğlu – Kırmızı Pelerin

Gulseren Budayicioglu – Kirmizi Pelerin
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Kitabın bir yerlerinde mutlaka kendinizle ve sizde iz bırakanlarla karşılaşacaksınız. Umarım onları iyi tanır, önce kendinize, sonra da onlara biraz daha hoşgörüyle yaklaşabilirsiniz.
Gülseren Budayıcıoğlu, 3 Kasım 2022, İstanbul
Bir kitabı yarıya gelince hemen koşup diğerini almak… Okumaya kıyamamak,
okumadan duramamak…  FKG (Okur)

Yuval Noah Harari – Durdurulamayan İnsanlık

Yuval Noah Harari – Durdurulamayan Insanlik
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Afrika savanlarından Grönland buzullarına kadar tüm dünyaya biz insanlar hükmediyoruz. Peki bu büyük
ve gizemli gücü nasıl elde ettik? Durdurulamayan İnsanlık hayaletlerden ruhlara, hükümetlerden
şirketlere, tuhaf ve gizemli şeyler hakkında hikâyeler yazmak için bu gücü nasıl kullandığımızı anlatıyor.
Afrika’dan yola çıkan insanların izini sürerek ateş sayesinde midemizin nasıl küçüldüğünü, futbol denilen
oyunun bize insanlıkla ilgili neler anlattığını ve paranın neden gelmiş geçmiş en başarılı peri masalı
olduğunu keşfedeceksiniz. Cücelerle, dev yılanlarla, bulutların üstündeki Yüce Aslan Ruhuyla bezeli,

İskender Pala – Surnâme – Bir Osmanlı Mâcerası

Iskender Pala Surname – Bir Osmanli Macerasi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Osmanlı sultanı, şehzadeleri için bir sünnet düğünü tertiplemiştir. İstanbul’da eski saraylarla birlikte Atmeydanı, Okmeydanı ve Divanyolu gibi mekânlar seyirlik alan olarak belirlenir. On beş gün sürecek düğünün dillere destan olması istenmektedir. Her vilayetten ve her ülkeden insanlar davet edilir. Bu sırada üzücü bir hadise:


Sadrazam şehit olur… Sultan düğün neşesini siyasete boğdurmamak adına yeni sadrazam ataması yapmaz. Mühr-i Hümayûnunu kime vereceğini düğünden sonra açıklayacağını söyler. Bu durumda on beş günlük düğün süreci devletlular ve davetliler için acımasız ve ölümcül bir iktidar mücadelesine dönüşüverir.


Sarayda bunlar olurken sokaktan birkaç öksüz ve yetim delikanlının kaderleri iktidar yarışındaki devletlularla kesişir. Gençler, önce kalpazanlık yapmak, sonra da el altından düğün hediyelerini çalmak zorundadırlar. Üstelik içlerinden biri de zihinsel engellidir.
Ve İstanbul bütün görkemiyle eğlenmeye başladığında yukarıdakilerle aşağıdakilerin mücadelesi de başlar.
Nefes nefese bir Osmanlı mâcerası…
İskender Pala’nın her zamanki yetkin kaleminden

Dr. David Burns – İyi Hissetmek

Dr. David Burns Iyi Hissetmek
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Psikiyatri ve davranış bilimleri alanında dünya genelinde adından en çok söz ettiren bilim insanlarından Dr. David D. Burns, İyi Hissetmek adlı kitabıyla okurlarına daha mutlu bir yaşamın kapılarını aralıyor. Kaygı, suçluluk ve özgüvensizlik gibi duyguların bireyin psikolojisi üzerindeki olumsuz tesirini aşmayı amaçlayan kitap, bilimsel olarak test edilmiş tekniklerle okurlarına eşsiz bir terapi sunuyor.

Daha Aydınlık Bir Bakış Açısı Kazanmak için İlk Adımınızı Atın

Psikoloji alanında Türkiye’nin öne çıkan yayınevlerinden Psikonet tarafından yayımlanan Bilişsel ve Davranışçı Terapiler serisinin üçüncü kitabı İyi Hissetmek, okurlarına daha olumlu bir bakış açısı ve huzurlu bir yaşam vadediyor.

Eğer siz de kendinize kişisel yaşamınız üzerinde ne kadar etken veya edilgen olduğunuzu soruyorsanız; daha da önemlisi, yaşam yolculuğunuza artık daha güçlü bir yön vermek istiyorsanız, bu kitap size tam da ihtiyacınız olan rehberliği sunuyor. İyi Hissetmek kitabının sayfalarını araladığınızda, bilinmeyenlerinizle yüzleşecek ve onu elinizden düşürmek istemeyeceksiniz.

T. Y. Mazer – Delilah’ın Üç Rengi

T. Y. Mazer Delilahin Uc Rengi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Tıpkı Delilah’ınki gibi. Lacivert Serisi ile büyük bir okur kitlesine ulaşan T. Y. Mazer yepyeni romanında, köklerini aramaya çıkan güçlü bir kadının; aşk, aile ve kültür üçgeni arasındaki kendini bulma hikâyesini okurlarıyla buluşturuyor.

N.G. Kabal – Saklambaç

N.G. Kabal – Saklambac
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Katilin peşinde olduğunuzu sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Katilin peşimizde olduğunu sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Sırlar.
Yakalamaya çalıştıklarımız da kovaladıklarımız da onlar.

Ophelia Valley kasabasında yaz boyunca iki cinayet işlendi. Kayıp kızlar şüpheli şekilde ölü bulundu. Ansel, Maddie ve Kylie her zaman yaptıkları gibi hayatlarını basit ve ortada yaşayarak eğleniyorlar, böylece kimse kurcalamıyordu. Ancak kasabaya yeni gelen genç Dedektif Wallace, kızların yakasını bırakacak gibi değil.

“Bazı sırlar dedektif, ölümden daha korkutucudur.” Bu yüzden benden hoşlanıyorsunuz. Ama biliyorsunuz, katil peşinize düştüğü zaman siz de gerçekten kim olduğunuzun peşine düşersiniz.

Ya da gerçek benliğiniz, üzerini örttüğünüz her şeyle birlikte peşinize düşer. İşte bundan kaçamazsınız.

Everest Yayınları “Açıkhava” Serisi

Everest Yayinlari Acikhava Serisi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Kemal Varol – Babamın Bağlaması

Kemal Varol – Babamin Baglamasi
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Yirmi beş yıl sonra bir gece yarısı kapısını çalıp ona üç günlük bir yolculuk ve ömürlük sorular bırakan Heves Ali’yi âşıkların bayramına yetiştiren Yusuf, arabasının bagajında babasının eski bavulu, ön koltuğunda üç telli bağlaması ve port bagajında tabutuyla bu kez toprağına, evine, kendine doğru yol alıyor…

Babamın Bağlaması’yla Âşıklar Bayramı’nın ikinci perdesi açılıyor, Yusuf o derin kuyudan çıkıyor: Upuzun bir yolda, geçmişin sırlarıyla, geleceğin belirsizliğiyle ve hevesinden arta kalanlarla yüzleşen Yusuf, aşka, ayrılığa, ölüme ve yalnızlığa yakılmış yepyeni bir türküye kulak veriyor.

Stephen King – Peri Masalı

Stephen King – Peri Masali
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Colleen Hoover – Bizimle Başladı Bizimle Bitti

Colleen Hoover Bizimle Basladi Bizimle Bitti
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Ailesinden ona miras kalan öğrenilmiş çaresizliğe başkaldıran
Lily’nin tüm acılara rağmen yeniden doğuşunun ümit ve sevgi dolu hikâyesi…
 
İçine doğdukları aileyi seçememenin yarattığı acının üstesinden beraber gelmeye çalışan Lily ile Atlas’ın hayatlarındaki ve hayallerindeki dönüşüm hayranlık uyandırıyor. İlginç tesadüflerle bezeli bu romanı okurken kendinizden bir parça bulacaksınız.
 
Bizimle Başladı Bizimle Bitti, asla vazgeçmeyen ve “yüzmeye devam etmek” isteyenlerin kitabı; başkaldırının ve empatinin yazıya dökülmüş hâli…
 
“Colleen Hoover, cesaretle, umutla ve gözyaşlarıyla inşa ettiğimiz aşkın kırılganlığını hatırlatıyor bize. Kalbi çarpan herkes bu kitabı okumalı.”
– Kami Garcia, The New York Times çoksatan yazarı

George Orwell – Hayvan Çiftliği

hayvan-ciftligi-alintilari
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

İngiliz yazar George Orwell (1903-1950), ülkemizde daha çok 1984 adlı kitabıyla tanınır. Hayvan Çiftliği, onun çağdaş klasikler arasına girmiş ikinci ünlü yapıtıdır. 1940’lardaki ‘reel sosyalizm’in eleştirisi olan bu roman, dünya edebiyatında ‘yergi’ türünün başyapıtlarından biridir. Hayvan Çiftliği’nin kişileri hayvanlardır.

Jose Saramago – Körlük

Jose Saramago – Korluk
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir kentinde, arabasının direksiyonunda trafik ışığının yeşile dönmesini bekleyen bir adam ansızın kör olur. Ancak karanlıklara değil, bembeyaz bir boşluğa gömülür. Arkasından, körlük salgını bütün kente, hatta bütün ülkeye yayılır. Ne yönetim kalır ülkede, ne de düzen; bütün körler karantinaya alınır. Hayal bile edilemeyecek bir kaos, pislik, açlık ve zorbalık hüküm sürmektedir artık.

Yaşam durmuştur, insanların tek çabası, ne pahasına olursa olsun hayatta kalmaktır. Roman, kentteki akıl hastanesinde karantinaya alınan, oradan kurtulunca da birbirinden ayrılmayan, biri çocuk yedi kişiye odaklanır. Aralarında, bütün kentte gözleri gören tek kişi olan ve gruptakilere rehberlik eden bir kadın da vardır.

Bu yedi kişi, cehenneme dönen bu kentte, hayatta kalabilmek için inanılmaz bir mücadele verir. Saramago’nun müthiş bir gözlem gücüyle betimlediği bu kaotik dünya, insanın karanlık yüzünün simgesi.

Victor Hugo – Bir İdam Mahkûmunun Son Günü

inceleme bir idam mahkumunun son gunu
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

İdam cezası adaleti mi tesis eder yoksa toplumsal-siyasal çerçevesi dışında düşünülemeyecek cürümlerin yükünü tek bir bireyin sırtına yükleyerek kolaycı bir adalet yanılsaması mı yaratır?

Büyük yazar Victor Hugo, bir idam mahkûmunun kendi kaleminden aktardığı hikâyesinde işin insani boyutuna dikkat çekerken ağır bir toplumsal eleştiri de yapıyor aslında. Giyotinle yapılan infazların halk arasında coşkuyla karşılandığı bir dönemde Hugo’nun esere yazdığı önsöz ise, bugün dahi güncelliğini koruyan insani-toplumsal sorunlara dikkat çeken hukuk dersi…

James Clear – Atomik Alışkanlıklar

James Clear Atomik Aliskanliklar
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Hedefleriniz ne olursa olsun, Atomik Alışkanlıklar size her geçen gün %1 daha iyiye gitmeniz için etkisi kanıtlanmış bir çerçeve sunuyor. Şimdi arkanıza yaslanın, alışkanlıkları şekillendirme konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan James Clear’dan, iyi alışkanlıklar edinirken kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yollarını öğreneceğiz.

Osamu Dazai – İnsanlığımı Yitirirken

Osamu Dazai Insanligimi Yitirirken
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Japonya’nın en çok okunan romanlarından İnsanlığımı Yitirirken’de Osamu Dazai, savaş sonrası Japonya’sının boğucu atmosferinin toplumdaki izdüşümünü ve bireyin kalabalıklar karşısında giderek yabancılaşarak insani değerlerini yitirişini aktarmak için teşrih masasına kendini yatırıyor. 

Jack London – Martin Eden

Jack London Martin Eden
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Jack London’ın yarı otobiyografik romanı Martin Eden, 20. yüzyıl başında sosyal ve ideolojik meseleler ağırlıklı içeriğiyle Amerikan edebiyatında büyük ölçüde kabul görmüştür. London farklı sınıflar arasındaki zihniyet ve değer farklarını gözlerimizin önüne sererken, statü ve servetin Amerikan toplumundaki hayati önemine işaret eder.

Romanın ana temalarından biri, başarı ve refah yolunun sosyal sınıf farkı gözetilmeksizin herkese açık olduğu şeklinde özetlenebilecek Amerikan Rüyası’dır. Ya da bu idealin yarattığı muazzam hayal kırıklığı…

2022 Yılının En Çok Dinlene Sanatçıları ve Şarkıları

2022 yılında Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı UZI oldu. Spotify verilerine göre UZI’yi rap sanatçıları Çakal ve Ezhel takip etti. Dünya çapında ise bu yıl 18,5 milyardan fazla dinlemeye ulaşan Bad Bunny, üç yıl üst üste birinci olan ilk sanatçı oldu.

Türkiye’de en çok dinlenen sanatçılar

1. UZI

2. cakal

3. Ezhel

4. Lvbel C5

5. Sefo

6. Sezen Aksu

7. Batuflex

8. Motive

9. Duman

10. Emir Can İğrek

Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar

1. KÖFN – Bi’ Tek Ben Anlarım

2. UZI – ARASAN DA

3. Çakal – İmdat

4. UZI – PAPARAZZI

5. Güneş – Suçlarımdan Biri

6. Can Koç – Gökyüzünü Tutamam

7. Madrigal – Seni Dert Etmeler

8. Ezhel – Nerdesin

9. Lvbel C5 – GELMEZSEN GELME

10. Sefo – Affettim

2022 yılında en çok dinlenen albümler

1. UZI – EL CHAVO

2. UZI – Kan

3. Lvbel C5 – C5MODE

4. Güneş – Atlantis

5. cakal – Paradoks

6. Dolu Kadehi Ters Tut – Karanlık

7. Motive – 22

8. Rei 6 – Dibe İniyorum

9. Yüzyüzeyken Konuşuruz – Akustik Travma

10. No.1 – Kron1k

2022 yılında en çok dinlenen kadın sanatçılar

1. Sezen Aksu

2. Güneş

3. Zeynep Bastık

4. Taylor Swift

5. Melek Mosso

6. Ebru Gündeş

7. Lana Del Rey

8. Sertab Erener

9. Gülşen

10. Lil Zey

Dünya genelinde en çok dinlenen sanatçılar

1. Bad Bunny

2. Taylor Swift

3. Drake

4. The Weeknd

5. BTS

Dünya genelinde en çok dinlenen şarkılar

1. As It Was – Harry Styles

2. Heat Waves – Glass Animals

3. STAY (with Justin Bieber) – The Kid LAROI

4. Me Porto Bonito – Bad Bunny feat. Chencho Corleone

5. Tití Me Preguntó – Bad Bunny

2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

Dünya genelinde en çok dinlenen albümler

1. Un Verano Sin Ti, Bad Bunny

2. Harry’s House, Harry Styles

3. SOUR, Olivia Rodrigo

4. =, Ed Sheeran

5. Planet Her, Doja Cat

2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları listemizi nasıl buldunuz? 2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkılarına eklemek istediğiniz şarkı ve kitap var mı? yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 5]

3
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
1
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
2022 Yılının En Çok Okunan Kitapları ve En Çok Dinlenen Şarkıları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 19 Aralık 2022, 12:28

    harika bir liste olmuş 😛

    Cevapla
  2. 19 Aralık 2022, 13:12

    gördüğüm en iyi liste :) 2022’nin özeti niteliğinde olmuş

    Cevapla
  3. çok beğendim. teşekkürler

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!