kitap okumak cahilliğinize zarar verebilir

Kitap Okumanın Zararları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncelikle attığımız “Kitap Okumanın Zararları” başlığı sizi yazının içine çekmek yada okumanızı sağlamak için yapılmış bir kelime oyunu değil.

Pek bir araya getirilmesine alışık olmadığımız kitap ve zarar kelimelerini gerçek anlamda değerlendireceğiz.

Neden bu yazıyı okuyasınız, çünkü yolunuz buralara düştü ise biraz kitap okuma musibetine bulaşmış olabilirsiniz. Hem farklı açıdan bakmak her zaman bir şeyler kazandırır.  

Baştan söylemek lazım bu okuma işinin inanılmaz zararları var ve milletçe farkında değiliz.

Tüm bunlarla beraber eğer sonuna kadar okursanız (ki çok uzun bir liste olmayacak) bu zararların bir kısmından birlik olup kurtulma imkanımız da var.

Kitap Okumanin Zararlari

Kitap Okumanın Zararları

Birincisi;

Kitap okumaya ne zaman başlamış olursanız olun eğer günümüze ulaşmış ve hala kendinizi tutamayıp okumak için kitap almak durumunda kalıyorsanız nereye kadar kitap almak için para yetiştirebileceğinizi siz dahi bilmiyorsunuz. Ciddi bir tüketim söz konusu.

Kağıda vuran zamdan nasibini alan kitap defter fiyatları yüzünden bir miktar mutsuzuz milletçe. 

İkincisi;

Cüzdanınızın enini baya düşürdüğü gibi şimdi yada ilerde gözle görülür bir şekilde size ekonomik bir fayda sağlamıyor gibi, ancak stratejik davranıp bir yolunu bulursanız başka.

Üçüncüsü;

Sizi ciddi anlamda toplumdan soyutlayan bir faaliyet bu okuma işi, çünkü bir zaman sonra etrafınızdaki insanlarla aynı cümleleri kullanamıyor ve yine kullanmak istediğiniz o muazzam kelimelerinde kendisinde karşılık bulacağı bir insan evladı bulamıyorsunuz. Herkesten ve kimseden olamama durumu söz konusu.

kitap okumak zararli mi

Dördüncüsü

Hayal gücünüzü sınırlandıramıyorsunuz ve siz harika dünyalarda yaşarken millet ne içtin bana da ver diyor. Bir yerde haklılar tâbi zararlı çünkü söylüyoruz size. Kimsenin göremediğini görmek, düşünmek bile başlı başına yeterli birer problem.

[geo_ad]

Beşinci;

Aşık olmakta zor, okuyanla okumayan biraraya gelemiyor geldi diyelim birarada kalamıyor. Zaten güzel insan sayısı az üstüne bu filtre de eklenince adayların sayısı düşüyor. Ciddi bir yokluk söz konusu.

 Altıncısı; 

Nereye koyacağız bu kadar kitabı?

Mobilya çok pahalı, şöyle detaylı güzel bir kitaplık yaptıralım desek yada alsak ama zaten sayıları gittikçe arttığı için hep bir problem söz konusu.

Koliye koyalım desek görüntü kirliliği, kim ister evinde yığınla koliyi.

Yedincisi; 

Kitap denen zımbırtı o kadar içine çekiyor ve aklınızı başınızdan alıyor ki parkta, toplu taşımada bir yerde sırada beklerken okuyayım deseniz kimseyi duymuyorsunuz, iş duyarsızlığa kadar gidiyor. 

Sekizinci;

Bel-sırt ağrısı, kireçlenmesi, erken göz problemleri, aşırı açılan ufuk, beyinde istemsiz oluşan fırtına.

Dokuzuncu;

Zamanda kalamama, farklı dönem ve tarihlerin etkisini ensede hissetmek yada bir farklı versiyonu bundan 5-10 sene önce okuduğumuz bilim kurguları yaşıyor olduğumuzu fark etmenin verdiği şok, sizce de büyük biraderin gözü üstümüzde değil mi? 

Okuduğunuza karışan yargılayan yadırgayan bir ton insan var yeryüzünde kimseyi elimizde tuttuğunuz bir şeylerle rahatsız etmeye hakkımız yok değil mi arkadaşlar.

Kitap Okumanin Zararlari var mi

Şimdi herkes elindeki kitabı yavaşça yere bıraksın.

Sözün özü yüzünüz birazcık gülsün tabi ama bizzat şahsen ben kendim bel sırt ağrısına evde kitaplara yer bulamamaya toplu taşımada parkta yada bankada sırada beklerken kendimi kaybetmeye hayal gücümü dizginleyememeye varım,

İnadına sevdiğim muazzam kelimelerinde kullanır zorla öğretirim çevreme, bir zaman sonra da anlattıklarıma karşılık verecek birilerini bulurum buluruz, birlik olursak da okumayanların siz ne içiyorsunuz muamelesinin de üstesinden geliriz, hatta onları yok bile edebiliriz.

Hani şu okuduğumuz o muazzam satırların, sayfaların verdiği o muhteşem haz sonrası bacak bacak üstüne atıp şöyle olabildiğine uzak bir yere bakıp gözleri kısıp düşüncelere dalmak efsane değil mi, bunun verdiği tadı ne verir ki? neyle değişilir bu his?

Şimdi hızlıca bıraktığımız yerden o kitabı alıyoruz ve kaldığımız yerden dört nala devam ediyoruz. 

Okumak özgürlüğe uçmaktır.
Okumak zekayı kibarlaştırır.

Güne bir alıntı ve bir şarkı bırakıp yazıyı sonlandırıyorum okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Şarkı; 

Canım abim tarafından keşfettiğim Ali Baran Yazuktur Günahtur (çiçek açmak istemeyenlere gelsin)

Alıntı;

Kitap okumayan bir kimsenin, hiç okuma bilmeyen cahile karşı bir üstünlüğü yoktur.”

Abum Rabum, İskender Pala

Kitap okumanın zararları var mıdır? kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? düşüncelerinizi yorum atarak belirtebilirsiniz. Binbir Sözlük sitemize de bekliyoruz.

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

2
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
1
_a_rmak
Şaşırmak
Kitap Okumanın Zararları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!