Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı

Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı. Anelemma Tower adlı yapı, eğer inşa edilirse dünyanın en uzun binasının olması yanı sıra bilim kurgu filmlerinin yapı tasarımlarını artmayacak bir gökdelen olacak.

ABD merkezli mimarlık firması Clouds Architecture Office, ütopik bir tasarıma sahip dünyanın ilk uçan ve gezici gökdeleni için kolları sıvadı. İlk konsept çalışmasını 2017 yılında paylaşan ve geliştirme sürecini sürdüren yapının temel mantığı, Dünya yüzeyinden on binlerce kilometre yükseklikte asılı duran bir göktaşı modeline dayanıyor. Bu sayede asteroit ile birlikte hareket eden “uçan gökdelen” tarihin en yüksek binası unvanını da yakalamayı hedefliyor.

Gökdelenin yapımında bir kısmı henüz mevcut olmayan en son teknolojinin kullanılacağı da belirtildi. Mimarlık firması ayrıca sıcaklık değişimleri ve atmosfer basıncına direnç gibi konular için hareketli yapıyı da inceledi. Örneğin, gökdelenlere yuvarlak lombozlar ve panoramik pencereler eklemeyi planlıyor ve basınca dayanacak şekilde farklı boyut ve şekillerde pencereler hazırlayacak.

Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı
Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı

Analemma Tower’ın en dikkat çekici özelliği bir göktaşına bağlı olması. Belki de dezavantajı… Bu göktaşıyla birlikte dünyayı dolaşmayı hedefliyorlar. Uçan gökdelen, New York, Dubai gibi dünyanın belli noktalarında mola verecek. Gökdelene ulaşmak isteyenler de helikopterden atlayıp ulaşması gerekecek.

[geo-post target=”true” id=”6365″ label=”Önerilen Yazı”]

Uçan Gökdelen Projesi Ne Zaman Uygulamaya Geçebilir?

Fikrin en merak edilen kısımlarından birisi de göktaşına nasıl bağlanacağı ve tasarım olarak o kadar yüksek bir binanın nasıl hareket edeceği.

Gökdelen, sinema, gökyüzü bahçeler, evler, lüks daireler, ofisler gibi birçok yapının birleşiminden oluşacak. Peki, bu gökdelen nasıl göktaşına bağlanacak?

Mimarlara göre kule, Evrensel Yörünge Destek Sistemi adı verilen bir sistem kullanılarak devasa bir asteroidden askıya alınacak. Ancak bunun için önce NASA’nın derin uzaydan bir asteroit yakalaması ve onu Dünya’nın yörüngesine göndermesi gerekecek. Bu şu anda imkansız bir gereklilik gibi görünüyor.

Dunyanin Ilk Ucan Gokdeleni Icin Calismalar Baslatildi 3
Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı

Mimarlık firması 2017’den beri uçan gökdelenler tasarlıyor. Ancak teoride her şey mümkün gözükse de pratikte bir ilerleme sağlanamadı. Yine de Clouds Architecture projeden umutlu.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı’nın çalışmalarının yakın gelecekte hayallerini gerçekleştirebileceğine inanan şirketin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Asteroidleri manipüle etmek artık sadece bilim kurgu değil. 2015’te Avrupa Uzay Ajansı, Rosetta misyonunun kuyruklu yıldızlara inme potansiyeline sahip olduğunu kanıtlayarak yeni bir asteroit madenciliği yatırımları dalgası başlattı. NASA’nın ayrıca 2021 boyunca planlanan misyonları var. asteroitleri yakalamanın ve yerini değiştirmenin mümkün olduğunu planladı.”

Projenin tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Uçan gökdelen fikrinin gerçekleşebileceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı paylaşmayı ve Binbir Sözlük sitemize olmayı unutmayın.

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

0
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Dünyanın İlk Uçan Gökdeleni İçin Çalışmalar Başlatıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!