2022 Yılının En İyi 10 Dizisi

Time Dergisi 2022 Yılının En İyi 10 Dizisini Açıkladı

2022 yılının en iyi dizileri listesi yayınlandı. Listenin ilk sırasında Better Call Saul yer alıyor.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 Yılının En İyi 10 Dizisi hakkında Time Dergisi bir liste hazırladı. Liste birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

Netflix’in mali sıkıntıları ve abone kaybı; Warner Bros.’un Discovery ile birleşme sürecinde yaşadığı zorluklar Disney’de CEO değişirken, televizyon dünyası 2022 yılını birçok zorlukla geçirdi. Disney+, abone tabanını büyütmeye devam ederken bile para kaybetmeye devam etti. Birçok medya devi kendi yayın platformlarına odaklanırken, aboneler hangi kanallara abone olacakları konusunda kafa karışıklığı yaşıyordu.

Yaşanan bütün maddi sıkıntılar dizilerin yayınlanmasına engel olmadı. İşte Yılın En İyi 10 Dizisi

Time Dergisine Göre Yılın En İyi 10 Dizisi

10. sırada Rap Sh!t adlı müzik endüstrisinde başarıla olmak isteyen bir kadın rap grubunun hikayesini anlatıyor.

10. Rap Sh!t (HBO Max)

10. Rap Sht HBO Max

Emmy adayı Issa Rae tarafından yaratılan Rap Sh!t, müzik endüstrisinde başarılı olmaya çalışan bir kadın rap grubunun komik hikayesini anlatıyor. Aida Osman, KaMillion ve Daniel Augustin yapımın başrollerini paylaşıyor.

9. Made for Love (HBO Max)

9. Made for Love HBO Max

Bilim kurgu, drama ve komedi türünde Made for Love dizisi; Dead Bakopoulos ve Christina Lee tarafından imzalanmıştır. Eser, Alissa Nutting’in kitabından uyarlanmıştır.

Dizi, bir teknoloji milyarderiyle 10 yıllık evliliğinden kaçmaya çalışan genç bir kadının beynine implante edilmiş bir izleme cihazı olduğunu keşfetmesini konu alıyor.

8. Derry Girls (Netflix)

8. Derry Girls

Lisa McGee tarafından ortaya çıkarılan bir komedi dizisi olan Derry Girls, 1990’ların Kuzey İrlanda’sında geçiyor. Yapım yıldızları Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland ve Tara Lynne O’Neill, bir çatışmanın ortasında kalan bir grup lise öğrencisinin hikayesine odaklanıyor.

7. Atlanta 4. Sezon (FX)

7. Atlanta 4. Sezon FX

Community’den Donald Glover’ın yazıp yönettiği Atlanta, dördüncü sezonuyla ekranlara veda ediyor. Emmy ödüllü dizi, rap dünyasında iki yakayı bir araya getirmek için mücadele eden Earn ve rapçi kuzeni Alfred’i konu alıyor. Komedi ve drama türlerini birleştiren yapımda Glover’a Brian Tyree Henry ve LaKeith Stanfield eşlik ediyor.

6. Better Things (FX)

6. Better Things FX

Pamela Adlon ve Louis C.K. ikilinin komedi ve drama prodüksiyonu; Hollywood’da tek oyuncu olmanın zorlukları hakkında. Mikey Madison ve Hanny Riley’nin yanı sıra Pamela Adlon’u canlandırıyor.

5. This Is Going to Hurt (AMC+)

2022 Yılının En İyi 10 Dizisi

Adam Kay’ın yönettiği This Is Going to Hurt adlı komedi, bir devlet hastanesindeki kadın doğum uzmanının gözünden sağlık hizmetlerinin sıkıntılarını anlatıyor. Başrolünü Ben Whishaw’ın üstlendiği yapımda ayrıca Ambika Mod ve Rory Fleck Byrne de rol alıyor.

4. Reservation Dogs (Hulu)

4. Reservation Dogs Hulu

Taika Waititi’nin Sterling Harjo ile birlikte yarattığı komedi ve suç draması; Doğu Oklahoma’da yaşayan bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Dizide Devery Jacobs, D’Pharaoh Woon-A-Tai ve Lane Factor rol alıyor.

3. Severance (Apple TV+)

3. Severance Apple TV

Bu yılın en çok izlenen bilimkurgu dizileri arasında. Severance Oyuncu kadrosunda Adam Scott, Zach Cherry ve Britt Lower yer alıyor.

Emmy ödüllü yapım, profesyonel ve kişisel anılarını birbirinden ayırarak yeni bir iş-yaşam dengesi vaat eden bir şirkette çalışanların hayatlarını konu alıyor.

2. The Rehearsal (HBO)

2. The Rehearsal HBO

Nathan Fielder’ın kurgusal belgesel dizisi, insanlara hiçbir şeyin beklendiği gibi gitmediği bir dünyada “kendi” hayatlarının provasını yapma fırsatı vermekle ilgili.

1. Better Call Saul (AMC)

1. Better Call Saul AMC

Breaking Bad‘in bağrından kopup gelen Better Cal Saul, bu yıl 6. sezonla birlikte ekranlar veda etti. Bob Odenkirk’in başrolünde olduğu dizi, avukat Mcgill’in yıllar içinde ki değişimini anlatmaktadır.

Listedeki diziler en iyi 10 dizi olmayı hak ediyor mu?

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

0
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
2022 Yılının En İyi 10 Dizisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!