Yazarlar yaşamını sürdürebilmek için tek işi yazarlık olmamıştır. Yazar Olmadan Önce Ne İş Yapıyorlardı? bir çoğu kitaplardan para kazanamadığı için sabit işlerde çalışıyordu. Tarım, memurluk, öğretmenlik gibi bir çok alanda hayatını idam ettirebilmek için çalışıyorlardı.
Yazar Olmadan Önce Ne İş Yapıyorlardı?
Yaşar Kemal

Türk edebiyatının devi Yaşar Kemal, “İnce Memed” dizisiyle edebiyat listelerine girdi. Yazar olarak ortaya çıkmadan önce Anadolu’da yaşayan bir yazardı. Edebiyat dünyasına girmeden önce kütüphanecilik, çiftçi katibi, traktör şoförlüğü ve diğer işlerde çalıştı. Bu genellikle Çukurova bölgesindeki eserlerinin konusudur ve karakterlerinden bazıları da bu eserler üzerinde çalışan kişilerden oluşmaktadır.
Ahmet Hamdi Tanpınar

Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerindendir. Edebiyat, sanat, mitoloji öğretmenliği yapar. Kahramanmaraş’ta milletvekilliği de yapar.
Orhan Veli Kanık

“Galip” şiir akımının başında gelen Orhan Veli, yazar olmadan önce meslek hayatına memur olarak başlayan yazarlardan biridir. İş hayatına PTT Genel Müdürlüğü’nde başladı ve Milli Eğitim Bakanlığı Tercüme Bürosu’nda görevine devam etti.
Nâzım Hikmet

Nazım Hikmet bir deniz subayıdır. 1920’lerde Kurtuluş Savaşı’na katılma için Anadolu’ya gider. Bolu’da Türkçe öğretmenliği de yapmıştır.
Yusuf Atılgan

Yusuf Atılgan, yazarlığa başlamadan önce edebiyat öğretmenliği yapmıştır. Bir dönemi hapishanede geçiren Yusuf Atılgan, özgürlüğüne kavuştuktan sonra çiftçilik yapar. O dönemde yazarlık yapmamıştır.
Orhan Kemal

Geçinmekte zorluk yaşayanlardan biri de Orhan Kemal. Orhan Kemal, matbaalarda çalışır, yemekhanelerde bulaşıkçılık yapar. Yazar olduktan sonrada işçi olarak çalışmaya devam etmiştir.
Cemal Süreya

Edebiyatımızın önemli isimlerinden olan Cemal Süreya hayatını şair olarak kazanmamıştır. Eskişehir Vergi Dairesi’nde stajyerlik yapar ve Mali Müfettiş olarak İstanbul’a atanır.
Oğuz Atay

Oğuz Atay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Fakültesi’ni bitirir. Daha sonrasında mezun olduğu üniversitede öğretim üyeliği yapar. 1975’de doçent olur.
Sait Faik Abasıyanık

Eserlerinde ticaretle ilgilendiği gözlemlenir. Sait Faik aslında Türkçe öğretmenliği ve adliye muhabirliği yapmıştır. Geçimini kitapların telif hakları ve ailesinden kalanlar ile geçindirmiştir.