Sosyal Medya Bağımlılığı

Sosyal Medya Bağımlılığı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ne çabuk kanıksadık bize ait olmayan konuşmaları. Ne çabuk benimsedik bizden eser taşımayan davranışları. Sosyal medya bağımlığı hangi noktaya ulaştı?

Bu toplum daha dün gibi hatırlayacağımız zamanda olabildiğince normal davranıyorsun. Ya da bu çılgınlar hep vardı da sosyal medya olmadığı için mi böylesi alenen hiçbir mantığa sığmayan, insanın gelişimine herhangi bir katkı sağlamayan davranışlar adeta dalga dalga yayıldı?

Olmadık videolar izlenme rekorları kırıyor, insanlar en absürt videoya en çok rağbet gösteriyor. Takip ediyor, beğeniyor. Bu videoları çeken insanlar daha da hevesleniyor takipçi sayısı arttıkça ve de çıtayı yükselttikçe yükseltiyorlar. Adeta çılgınlık yarışında birçok insan.

sosyal medya

Çocukların eline erken yaşta telefonlar tabletler tutuşturuluyor birçok ebeveyn doğru dürüst kontrol dahi etme gereği duymuyor.

Ve gençler ve de yetişkin ergenler telefon ellerinden düşmüyor. Bu gibi videoları izleyerek hem kendilerine hem de bu videoları yayınlayanlar adeta “nasıl kendime ve bu topluma zarar veririmi” oynuyorlar.

Yine birçok insan yediği içtiğini atıyor sürekli nereye varmayı hedefliyoruz insanoğlu?

Bu kadar uykuya gerek var mı? Sabah oldu bak, Her yer güneşin ışık hizmetleri ile kaplı. Uyansak diyoruz artık . İnsana fayda sağlayan, eğitici videoları izleyerek. Bir farkındalık gelişse kendimizde anormale pirim vermesek?

Sosyal Medya Bagimliligi nedir

Us ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!

Hiç o köteğe ( ilahi gücün adaleti) gerek kalmadan insanın faydasına olan ne ise o’ nu izlesek, uygulasak. İnsana yakışmayanları ötelesek, Gelecek nesillerimize bu emaneti alın akı ile teslim etsek nasıl olur ?

Sosyal medya iki ucu keskin bıçak; Bir tarafı doğrudan yana insana fayda verirken, diğer tarafı insana adeta kıyım yapıyor. Kendimize kıymasak nasıl olur diyorum acaba, insan olduğumuzu, fani olduğumuzu unutmasak nasıl olur?

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

0
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Sosyal Medya Bağımlılığı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!