depresyon

Depresyon

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bireyin olumsuz dış uyaranlara uygun tepki geliştiremediği durumlarda bilinç dışında bu olumsuz dış uyananlara geliştirilen bir reaksiyonlar Depresyon. Depresyona giren bireyler özellikle duyarlı kimselerdir.

Empati yeteneği yüksek olduğu için bir durum veya davranışa hak ettiği tepkiyi vermek yerine önce kendilerini yargılarlar ve de illaki kendilerine de bir fatura keserler. O faturayı canı ne kadar da acısa öderler( en azından iç dünyalarında).

İçe dönük bireyler genellikle depresyona girerler. İç hesaplaşma çok yüksektir.

Bir çok insanı anlayabilirler, ancak anlaşılmadıklarını düşündükleri için depresyona girerler. Bireyin çevresindeki insanları anlaması yeterli değildir, kendisinin de çevresi tarafından anlaşılması gerekirse de bu çoğunlukla böyle olmaz. En çok diğerlerini anlayanlar anlaşılmaz maalesef. Çünkü insanoğlu genelde ” ben” merkezli olduğu için yaptığı davranışın diğerine ne hissettirdiği ya da ne yaşattırdığını önemsemez.

Kendi sınırlarını çizme konusunda netlik göstermeyen, gerektiğinde “hayır” diyemeyen bireyler depresyona girerler. O’nun için kendisine zarar vermemek koşulu ile diğerlerin) fayda sağlanabilir. Ancak kendisine zarar vererek başkasına fayda sağlamak doğru değildir.

kronikdepresyonvemajordepresyonarasindaki4farkjpg 5c7d
Depresyon

Depresyona giren bireyler kalabalık ortamda dahi kendisini yalnız hisseden bireylerdir. Bu da diğerlerince anlaşılmadığının açık bir göstergesidir.

Bu bireylerin yakın çevresindeki insanlar depresyondaki bireyin tersine egosu yüksek” ben” merkezci bireylerdir.

Kişi kendi hakkını gerektiğinde talep etme şeklini öğrenemediğinden, Hakkı her seferde ihlal’ e uğradığında depresyona girer.

Depresyon durumunu yaşamamak veya bu durumdan kurtulmak için;

Sınırlarımız net olmalıdır. 5 puanlık edere 15 puanlık ödül verilmez

Gerektiğinde ” hayır” diyebilmek zaruridir.” Hayır diyememek zarardır ” hayır derken kesin ve net olunmalıdır.

İyi niyeti ve merhameti elden bırakmadan kişiler arası iletişim ve ilişki olması gerektiği kadar olmalıdır. Örnek: Eşi sık sık aşağılayan, kötü konuşan bir kadın kararlı olmalıdır. eşe durması gerektiği yeri gerekti kadar tepki vererek hatırlatmalıdır. Bu konu da

depresyon nedir
Depresyon

Olmayana değil kendisini rahat ve mutlu hissettiren duruma odaklanılmalı, karar verirken bunu göz önünde bulundurmalıdır.

Bir bireyin kendisini mutlu hissettiren en az bir hobisi olmalıdır. Kötü anıları birilerini affederek yok edemezsiniz onları önemsizleştirerek şiddetini azaltabilirsiniz.

Bireyin bilinç dışındaki sevgisizlik ve değersizlik duygusundan kurtulması gerekir. Herkes kendisine münhasırdır ve de bir şeylere üzülerek zaman heba edileceğine bir şeyler üretilerek mutluluk artırılabilir.

Her şeyin sorumlusu sen değilsin. Eğer bir sorun var ise bu en az iki kişiliktir. Birey sadece sorunun bir parçasıdır. Öyle ise kendini suçlamak, kendini yıpratmak için bahane üreteceğine çözüm bulmak için enerjini değerlendirmelisin.

Son olarak küçük mutluluklarla yetinmeyi bilmek gerek. Kimse mükemmel değil, olamaz tıpkı bizim de olmadığımız gibi. Ancak kendinde olan farklılıkların farkına vararak kendine artılar kalabilmek için emek vermek gerek. Bir şeyler üreterek çevresine fayda sağlayacaktır sonuç itibarı ile aynı gemideyiz. Gemiye yatırım yapmak kendimize yatırım yapmaktır.

Depresyonla ilgili yazımızı nasıl buldunuz? Depresyonla ilgili düşüncelerinizi yorum atarak belirtebilirsiniz. Binbir Sözlük sitemize de bekliyoruz.

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

1
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Depresyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!