Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri

Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri, Psikoloji; İnsan hayatını ve davranışlarını inceleyen bilim dalıdır. İnsanların davranışlarının altında yatan nedenleri araştırıp bulmaya çalışır. Bu dalla uğraşan kişilere ise Psikolog denir. Psikologlar insan davranışını yakından inceler, o davranışın nedenini bulup bilimsel olarak açıklamaya çalışırlar.

Günümüzde birçok sorunun baş nedeni; insanların birbirini dinlememesinden dolayıdır. Bu durum insanların sürekli tartışması, sosyal ilişkilerini zedeleyen, olumsuz ruh hallerine iten bir davranıştır. İşte psikologlar bu ruh hallerini anlayarak bireyin daha sağlıklı bir hayat geçirmesi için gözlemlemelerde bulunurlar.

Psikoloji sevenler için öğretici be birbirinden güzel kitap önerileri derledik. Bu kitaplar insanları analiz etmenizde oldukça öğretici olacağından şüphemiz yoktur. Keyifli okumalar dileriz.

[geo-post target=”true” id=”4610″ label=”Önerilen Yazı”]

Bilinçaltı – Sigmund Freud

Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri

Freud hayranı bir kitlenin olduğunu biliyoruz. Eminim Freud sevenler çoktan okumuştur. Fakat onu tanımayanlar için tavsiye edebileceğimiz bir kitap Bilinçaltı. İnsan bilinçaltını tanımanıza sağlayacak bir kitap bekliyor sizi. Psikanalitik kuramının kurucusudur Freud. Aklınızdaki bir çok sorunun cevabını bulabileceğiniz bir kitap.

Duyguların Psikolojisi – Nevzat Tarhan

Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri

Prof. Dr. Nevzat Tarhan‘ın kitabı, psikolojiyi merak eden herkesin anlayabileceği bir dilde yazılmıştır. Duyguların insan hayatına etkisini anlatan kitap, elinize aldığınız gibi bitirmek isteyeceksiniz. Bir çok duygunun neden kaynaklandığını anlayabilecek, kendi sorunlarınızı çözmeniz konusunda size güzel bir referans olacağını söyleyebilirim.

İnsan Olmanın Psikolojisi – Abraham Maslow

insan olmanin psikolojisi

İnsana dair birçok özelliğin ele alındığı kitapta okuduktan sonra kendinizle yüzleşeceksiniz. Hümanist psikolojiyle ilgili bol bol değerlendirmeler içeriyor.

Şizofreni Yalnız Oynanmaz – Rahmi Vidinlioğlu

Sizofreni Yalniz Oynanmaz

2000 yılında yazılmış olan kitap, şizofreninin derinliklerine iniyor. Kitap benzeri olmayan hatta okuyan kişilerin beğeniyle bahsedildiği bir roman olmuş. Birçok psikoloji severin kitaplığında bulunan bu kitap bir aşk hikayesini anlatıyor. Sırf Bu hikayeden sizi kendisine bağlayacaktır. Hatta birden fazla kez okumak isteyeceksiniz.

Beni Sessiz de Sevebilir misin? – Kemal Sayar

resim 2021 12 13 163802

2004 yılında yayınlanan kitapta, özellikle öykülere yer verilmiş. 160 sayfadan oluşan bu ince kitap, bir solukta okuyabileceğiniz kitaplardan. Kitaptaki özlü sözler ise sizi kitaba adeta bağlıyor. Kısacası eser, okuyucunun gönlünü feth etmeyi başarıyor. Bu yüzden önemli bir eser.

Umarım paylaşılan eserleri beğenmişsinizdir. Bunun yanında bir çok eser olmakla birlikte listeyi güncelleyeceğiz. Keyifli okumalar!

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

1
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
1
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Psikoloji Sevenler İçin Kitap Önerileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!