featured

Squid Game Benzeri Film ve Diziler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Squid Game hayranlarının bayılacağı bir öneri listesi. Dünya’yı etkisi altına alan Squid Game kısa sürede dünyanın her yerinden izlenerek Netflix’in en çok izlenen dizileri arasına girdi. Dizi hakkında 2. sezona dair bir açıklama gelmese de yakın zamanda 2. sezon çekimlerinin başlayacağı tahmin ediliyor. O zamana kadar bekleyemem, benzeri diziler izlememeden duramam diyenler için çok fazla zaman kaybetmeden önerilerimizi sunalım.

The Hunger Games (2012)

Squid Game konseptine benzer “Açlık Oyunları” serisini bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. Üç seriden oluşan Film zenginlerin eğlenmesi için savaşan yoksul insanları konu ediyor.

Hunger Games, distopik bir gelecekte devlet tarafından düzenlenip, televizyonda yayınlanlanıyor. Serinin yeni filminin de yolda olduğunu hatırlatmak isteriz.

Escape Room (2009)

Squid Game’in aşırı gerçekçi kanlı sahneleri midemi bulandırdı diyorsanız tam size göre bir film. Altı karakterin hikayesini izlediğimiz filmde, her odasında bulmacayı çözmeye çalışan ekibimiz odalardan kurtulmaya çalışıyor.

Cube (1997)

Escape Room’un ilham aldığı yapım. Küpün içinde uyanan yabancı kişilerin hikayesini anlatan filmde tuzaklar ve ölümcül hatalara sebep olacak oyunlar var. 1997 yapımı olması göz zevkinize hitap etmeyebilir :)

Battle Royale 2000

Aynı isimde bir romandan uyarlanan yapım, vizyona girdiği dönemde Japonya’da yer yerinden oynamıştır. Bu aksiyon filminde liseli öğrenciler kimsesiz bir adaya yerleştirilerek yarışmaya zorlanıyorlar. Her an patlayabilecek bombalarla vahşet dolu anların olduğu bir film…

Black Mirror (2011-)

Bir çoğumuzun Netflix’ten aşina olduğu dizi, her bölümünde farklı hayatların ve konuların olduğu temalardan oluşuyor. Gerçek hayatta yaşanmasından korktuğumuz dünyalara götürüyor izleyenleri. İzleyenlere psikolojik gerilim yaşatan diziyi herkesin izlemesini öneririm.

W – Two Worlds 2016

Kurgu ve gerçeklik arasında gidip geldiğimiz Kore dizisinde ana karakterimiz Yeon-Joo, kendisini bir çizgi romanını içinde bulur. Çizgi romanın paralel evrende gerçekten yaşanmakta olduğunu fark eden karakterimiz romandaki çözülmemiş bir cinayeti ve zanlısını buluyor. Çizgi romanın ana karakteri ile tanışınca olaylar gelişiyor…

Önerilerimizi nasıl buldunuz? Arlarından daha önce izlediğiniz var mıydı? Yorumlarda buluşalım!

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

0
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Squid Game Benzeri Film ve Diziler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Güzel filmler.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!