Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış her geçen gün soğukluğunu hissettiriyor. Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar ile geç saatlere kadar kanepenizde farklı zamanları ve başka dünyaları keşfetmenin keyfini çıkaran kitapseverler olarak, sizi soğuk havalarda içinizi ısıtacak kitap önerileriyle baş başa bırakıyoruz. Umarım içiniz ısınır…

Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Havalar bizi psikolojik olarak etkiler, canımız bir şey yapmak istemez. Tek isteyeceğimiz şey içimizi ısıtacak bir kitap olur bazen. İşte bizi kucaklayacak, içimizi ısıtacak kitap önerileri:

Karamazov Kardeşler – Dostoyevski

Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar
Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Muhtemelen dünyanın en iyi metni. Bu ben değil, dünyanın en önemli kitap eleştirmenleri ve yazarları söylüyor. Hatta Hemingway’in intihar etmesinin nedeninin “Asla böyle bir kitap yazamayacağım” diye düşünmesi olduğunu söylüyorlar (saf edebi dedikodu olabilir!). Kısaca “insanı” anlatıyor diyebiliriz. Ama her türden gerçek, yaşayan insan…

Algernon’a Çiçekler – Daniel Keys

Algernona Cicekler Daniel Keys
Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Çok düşük bir IQ ile dünyaya gelen Charlie, bilim adamları için mükemmel bir test konusu. Zeka testi, Algernon adlı bir kobay üzerinde büyük bir başarı ile test edildi. Ancak daha sonra farede entellektüel bir gerileme oldu. Aynısı Charlie’ye de olur muydu?

Zamanın Kısa Tarihi – Stephen Hawking

Zamanin Kisa Tarihi Stephen Hawking

Bir editörün tavsiyesi üzerine kitapta E=mc² dışında herhangi bir formüle yer verilmemiştir. Hawking, kavramların daha kolay anlaşılması için metinleri resim, grafik gibi görsellerle zenginleştirerek konuları sadeleştirmeye çalışmış, herkesin anlayabileceği bir dille yazılmıştır. Bu kitap okuyucunun bilime olan ilgisini artırıyor ve asla karmaşık değil.

Damızlık Kızın Öyküsü – Margaret Atwood

Damizlik Kizin Oykusu Margaret Atwood
Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

Atwood’un kitabı birçok eleştirmen ve okuyucu tarafından distopik türün önde gelen eserlerinden biri olarak kabul edildi. Feminizmin ufuk açıcı eserlerinden biri olan Damızlık Kızın Hikayesi romanında kadın haklarının tersine çevrilmesinin sonucunu irdelemiştir.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok – E.M. Remarque

Bati Cephesinde Yeni Bir Sey Yok E.M. Remarque
Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

bu kitabı içinizi ısıtacağından çok etkileyici olmasından dolayı öneriyorum. Ayrıca Netflix’te filmi de bulunuyor. Önce kitabı daha sonra filmi izleyebilirsiniz

Savaşın dehşetini, getirdiği yıkımı ve insanları birbirinden nasıl uzaklaştırdığını anlatan Remarque, savaş hakkında bildiğimizi sandığımız gerçekleri sorgulamamızı sağlıyor ve edebiyatın ne kadar güçlü ve ölümsüz olabileceğini bir kez daha kanıtlıyor.

Kedi Beşiği – Kurt Vonnegut

Kedi Besigi Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut’un yazdığı bir bilim kurgu kitabı. 1963 yılında yayımlandığında ilk üç kitap arasına girmiş ve yılın en iyi kitabı seçilmiştir. Kitapta, kahraman Hiroşima’nın ilk atom bombası ile ilgili bir kitap yazmak istiyor ve bunun için araştırma yapıyor. bomba geliştiricilerinden birinin araştırılması; Ancak adam öldüğü için ancak çocukları ile yazışma yoluyla bilgi alabiliyor. Kitapta değinilen önemli noktalarda Bokononizm diye bir din ve Ice Nine diye bir madde var. Bokononizm tamamen zararsız yalanlardan oluşan bir din olarak sunulur. Ice Nine ise donma sıcaklığı normal buzdan daha yüksek olan ve suyla temas ettiğinde donmasına neden olan bir buz parçasıdır. Hikaye bu iki tema etrafında gelişiyor.

Süper İyi Günler – Mark Haddon

Super Iyi Gunler Mark Haddon

Gizemli bir cinayet ve onu ortaya çıkarmaya çalışan dünyanın en çalışkan dedektifi: Christopher John Francis Boone. 15 yaşındaki dedektifimiz tek başına yaşadığı sokaktan hiç geçmemiş ama astronot olmak istiyor, dünyadaki bütün ülkeleri ve başkentlerini sayabiliyor ve 7.507’ye kadar tüm asal sayıları sayabiliyor… Süper kahramana dönüşen sıradan bir adamın hikayesi.

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Cesur Yeni Dunya Aldous

Romanın kurgusu 26. yüzyıl Londra’sında geçiyor ve distopik bir atmosfere sahip. Romanda üreme teknolojisi, öjeni ve hipnopedi (uyku çalışması) sayesinde toplum dönüştürüldü. Aslında tanımlanan dünya ütopya gibi görünebilir ama ironik bir ütopyadır; çünkü insanlık sağlıklıdır, teknolojik olarak gelişmiştir, savaşlar ve yoksulluk ortadan kaldırılmıştır; Tüm ırkların eşit olduğu ve herkesin tamamen mutlu olduğu bir dünya var. Ancak ironik bir şekilde, tüm bu gelişmeler, birey için çok önemli olan birçok değerin yok edilmesiyle sağlandı; Aile, kültürel çeşitlilik, sanat, edebiyat, din ve felsefe artık yok. Ayrıca, rastgele seks ve uyuşturucu kullanımından saf zevk bulan toplum, hazcı bir topluma dönüşmüştür.

Alkol mü haram sen mi? – Osman Yalçın

alkol mu haram

Osman Yalçın’ın Alkol mü haram sen mi? kitabında Kur’an’da anlatılan ayetlerin insanlık tarafından yanlış anlaşılması tespiti üzerinde yazdığı kitabı. Kitap o kadar içten yazılmış ki, okuyup bitirdiğiniz zaman Kur’an-ı Kerimi okumuş kadar aydın hissedeceksiniz kendinizi.

Osman Yalçın, Alkol mü haram sen mi? kitabında bütün içtenliğiyle Kur’an-ı okurken hangi yollardan geçtiğini, ayetlerin kendisi üzerinde nasıl bir etki bıraktığını, aklına takılan ayetleri araştırıp gerçek anlamlarını paylaştığı hatta kendi ifadesiyle; ” insanlara sunmak zorunda hissetmesi” üzerine çıkardığı bir eser. Kitabı elinize aldığınız an büyük bir birikim sonucu ortaya çıktığını anlayabiliyorsunuz. Yazdıklarını yine ayetler ile açıklaması kafanızda hiçbir soru işareti oluşmamasını sağlıyor.

Hadi Anne Baba Okula Gidelim

hadi anne baba

Hadi Anne Baba Okula Gidelim, Kitabın ismine bakınca çocuk kitabı gibi algı oluşuyor. Ama tam tersine biz büyükler için yazılmış.

Doğum öncesinden, doğumdan, belli yaş aralıkları ele alınarak, o dönemde yapılması gerekenler ve çocuğumuza o dönemlerde nasıl davranmamız gerektiğinden, eğitim hayatında; çocuk, veli ve öğretmen olarak yapılacaklardan bahseden güzel bir gelişim kitabı.

Son bölümde; ideal bir eğitim, ideal bir eğitimcide bulunması gereken özelliklerden bahsedilmiş. Günümüzde de maalesef hala devam eden bir uygulama. İşin ehli olan, okulundan mezun olan öğretmenler değil, başka fakültelerden mezun olan formasyon eğitimi alanların öğretmen olduğunu görünce, fazla iyimser olamıyoruz.

Bu yazıyı değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]

0
be_enmek
Beğenmek
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
0
s_k_c_
Sıkıcı
0
_a_rmak
Şaşırmak
Soğuk Kış Günlerinde Hikayesiyle İçinizi Isıtacak Kitaplar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Binbir Kitap ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!